Двама специалисти в използването на детектора на лъжата са разпитали поотделно

...
</TD
>Двама специалисти в използването на детектора на лъжата са разпитали поотделно
Коментари Харесай

Детектор на лъжата: Единият от близнаците е излъгал на въпрос Ти удря ли Малинката

Двама експерти в използването на детектора на лъжата са разпитали поотделно близнаците Валентин и Борислов Динкови, обвинени в персонално укривателство за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Днес делото против близнаците най-сетне потегли всъщност. Соченият за причинител на убийството Рангел Бизюрев пък бе доведен също в съда като очевидец.

Вещите лица са Владимир Христолов и Христо Лефтеров. Те са подложили на детектор на лъжата надлежно Борислав Динков и Валентин Динков. И двамата специалисти акцентират, че преди изследването е имало сказка с близнаците по отношение на полиграфското изследване.

" Борислав съобщи, че въобще не докосвал Димитър Малинов. Въпросът ми беше  “Ти удря ли Малинката (той по този начин го е наричал) във вечерта на 20 юли тази година (б.р. - 2023 година) ". Резултатът от теста е беше неистина. След това му оповестих резултата и го приканих да ги разяснява. Той в началото продължаваше да отхвърля, че го е удрял. После съобщи, че е оказал помощ на Рангел да натоварят тялото в колата на Динков. Рангел се обадил на Валентин и му споделил да донесе лопати, кирка и мотика. Рангел и Борислав решили да смъкват тялото на Митко от багажника. Единият го хванал за подмишниците, а другият за краката. При свалянето си Малинов той бил изхъркал. Рангел го блъснал по лицето със плесници, с цел да го свести. Борислав също блъснал плесници на Митко за да го свести и викал: " Събуди се, бе ", споделя Христолов.

" Има декларация за единодушието на Борислав да се подложи на този тест. Няма изненади в тази процедура. Лице, което лъже, напълно разбираемо, не може да докара резултата до истина ", добавя още той.

Ето пък какво показа през днешния ден пред съда и Христо Лефтеров - служител на реда, подложил другия близнак Валентин на полиграфско проучване.

" На Валентин също му бе заложен въпрос за нощта на убийството на Димитър дали фактически го е блъснал? Той отговори с “НЕ ". Резултатът беше, че споделя истината. Той добавя в показанията си, че е помагал за копането, там където е заровен. Датчиците по лицето мерят и те демонстрират по кое време има неистина. Над 95% успеваемост има при тежко престъпно закононарушение. Разпитваният може да промени думите си, само че не може да скрие реакциите на тялото си. Трудно някой би заблудил полиграфа ", споделя Лефтеров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР